Kumpulan Pantun/Wangsalan Bahasa Using Banyuwangi

Demenan.
Jangan kelor iwak pelasan
Tukune ring pasar wetan
Mlaku ngalor cumo alasan
sing weruho wis semayanan

Nggowo nyiru ambi keloso
Ngelangi nyebrang segoro
Mangan turu sun sing biso
Raino bengi mikiraken riko

Ana lintang ana ulan
Jejer-jejer ring ndhuwuran
Ati bungah sing karuanNdeleng riko liwat ngarepan

Nasihat.
Mangu-mangu kabur kanginan
Mergo duwe ati hang belang
Kadhung wes rungu kumandang adzan
Ayo gancang podho sembahyang

Ati bungah ulane semeringah
Ati susah delengen baen isun
Sekolah ayo tah sekolah
Sapa bhuduh mbisuke getun

Mlaku-mlaku ring pegadean
Ojo lali maca salawatan
Urip ring dunyo cumo sepisan
Lakokena urip hang tenanan

Sindiran.
Nggolet godhong
godhong hang tuwek
Kadung ngomong
ojo karepe dewek

Nunggang sepeda nulih mburi
Sampek sing katon ono jeglongan
Demen ngomongno liyan ring mburi
Nggarai podo gontokan

Ambune gerang kebal-kebul
Dipepe ring ndhuwur pager
Kadung ngomong ngalor ngidul
Gancang tah hang bener

Wadanan.
Wit klopo arane glugu
Disigari diparo dadi pitu
Saben dino isun sing biso turu
Ndeleng riko hing due untu

Wak paing nggawe udheng
Nunggang sepedha geratulan
Sakat mau hing mudheng-mudheng
Aju kelendi kadung ulangan

Atinisun seru senenge
Ndeleng riko gemuyu
Ulih baen ayu raine
Temokeno lare wandu

Lucu .
Ring skolah mlaku bareng
Sekolahe ring pinggir dalan
Kadhung kepingin ati seneng
Bareng-bareng menek ciplu’an

Wit jambe duwene Pak Camat
Kadung arep njaluk sing paran-paran
Aran lare kadhung wes telat
Budal skolah lali kathok’an

Man Parmin tuku jaran
Diarani mbokde
Nggolet pulpen mubeng sing karuan
Temokeno yo ring sak’e

http://int-track.blogspot.com

 

 

 

About these ads

Tidak Ada Kata PENSIUN Untuk Seorang SENIMAN

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 62 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: