Syair Jawa Untuk Menyambut Bulan Ramadhan

Sabtu,21 Juli 2012

Salam Persahabatan…

Selamat Datang Di Padepokan Mas Say Laros?

‘’SINGIR MENYAMBUT WULAN ROMADHON’’

Poro Sedulur Qoum Mulimin-Muslimat

Poro Konco Ingkat Sami Terhormat

Alhamdulillah Monggo Kito Semangat

Nyambut Wulan Romadhon Kang Penuh Rohmat

 

Monggo Kito Nglahirne Syukur Lan Puji

Atas Kerawuhan Wulan Ingkang Suci

Ningkatne Ibadah Poso Lan Mengaji

Sholat Taraweh Mocho Quran Lan Berzanji

 

Sopo Wonge Gelem Mempeng Ngibadahe

Ngekehne Dungo Ing Wulan Romadhone

Kanthi Mantep Ono Ing Lahir Batine

Gusti Allah Nikelake Ganjarane

 

Wong Poso Ora Mung Nyegah Mangan Ngombe

Ing Wektu Rahino Wulan Romadhone

Tapi Ugo Nyegah Penggawe Dosane

Supoyo Biso Suci Lahir Batine

 

Nafsu Kang Gawene Ngajak Ing Ma’siat

Songko Bisikane Syetan Kang Den Laknat

Ngridu Ing Ati Kito Nyegah Ndak Kuwat

Yen Digawe Poso Mongko Biso Pecat

 

Menowo Wis Tutuk Poso Romadhone

Kito Enggal Ngetokne Zakat Fitrahe

Kangge Mbersihi Duso Ono Badane

Bali Wulan Syawal Dingapuro Dosane

 

Sing During Biso Mulo Ayo Belajar

Nambah Amal Sholeh Lan Ngedohi Mungkar

Ngekehne Ngibadahe Ing Masjid Lan Langgar

Mugo-Mugo Oleh Lailatul Qodar

 

Cekap Semanten Kulo Mungkasi Tembung

Menawi Wonten Wekdal Saget Disambung

Sedoyo Kalepatan Kulo Sak Gunung

Kulo Nyuwun Pangapuro Ingkang Agung

 

(Ibnu Tholhah Mansur) 

About these ads

PIN BBM : 7CD885B5 == BBM CHANNEL : C0028060A

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 62 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: